Pasta z ciecierzycy a'la Atilla Hildmann




Dzis proponuje Wam inna wersje ulubionego hummusu. Powstal on za sprawa pana Hildmann i jego ksiazki 'Vegan to go'. Moim zdaniem w smaku jest zdecydowanie inny niz ten tradycyjny, ktory znam z Libanu i Turcji. Prezentowalam Wam na poczatku mojej blogowej kariery trzy sposoby jego robienia, pamietacie? Jesli nie, to zajrzyjcie tam *klik*.
Ktory lepiej smakuje? Zdecydujcie sami ;))


Skladniki:
puszka ciecierzycy (oczywiscie mozna ja rowniez samemu ugotowac)
duza cebula
1/2 papryki czerwonej
80g margaryny
1 plaska lyzeczka przypraw garam masala
sol

Ciecierzyce odcedzic, cebule obrac i drobno pokroic. Papryke rowniez drobno skroic. Polowe margaryny rozpuscic na patelni i smazyc na niej przez 3 minuty cebule i papryke. Posypac przyprawa garam masala i smazyc kolejne 3 minuty. 
Ciecierzyce rozdrobnic blenderem, dodac do niej usmazona cebule i papryke a takze reszte margaryny, doprawic sola i wymieszac. 







Smacznego ;)

0 komentarze: