Wspólne gotowanie w Kochloft i różnice w myśleniu kobiet i mężczyzn



Witajcie moi drodzy. W ramach 'Zyj z apetytem' chcialabym od czasu do czasu Wam pokazac troszeczke z mojego zycia, oczywiscie skierowane w strone kulinarna ;) Ostatnio pisalam Wam na facebookowym fun pagu, ze bylam na warsztatach, kursie gotowania. Wczesniej bylam tylko jeden, jedyny raz na czyms podobnym i mi sie nie podobalo. Za duzo, za dlugo i ogolnie tak jakos nijako. Przeplacilam to olbrzymim zmeczeniem, bolem brzucha i glowy, no i sporo cienszym portfelem.

Mimo to, postanowilam sprobowac kolejny raz. Tym razem bylo inaczej. Jestem bardzo zadowolona. Ciekawie, konkretnie i w bardzo przyjemnej scenerii i atmosferze. Wascicielka KOCHLOFT jest Wloszka, prowadzi kursy gotowania i organizuje jezykowe wycieczki do Wloch.
Tematem bylo 'Gotowanie jak w klasztorze', wszystko z posmakiem przepieknej Italii.
Tu ciekawa sprawa roznic w pogladach damsko - meskich. Opowiedzialam znajomym, ze biore w czyms takim udzial - wszystkie panie powiedzialy - oooo, jak w klasztorze, to znaczy z ziolami i swiezo. Natomiast panowie zareagowali w sposob zupelnie inny. Oooo, to bedzie strasznie tlusto.
Ciekawe, prawda?
Spotkanie bylo wieczorem, ugotowalismy wspolnie chlebki z wlasnorecznie robionym serem z serow, kurczaka w jadalnych platkach kwiatow i przepyszne ciasto z migdalami.

Przepisy na kurczaka i ciasto zobaczycie juz niedlugo na blogu.
Bylo przysympatycznie, spedzilam cudowny wieczor, a co najwazniejsze, nauczylam sie kilku nowych rzeczy.
Macie jakies doswiadczenie w takich spotkaniach?
A moze w roznicach myslenia miedzy kobietami a mezczyznami?












































6 komentarzy:

  1. myślę, że na tych warsztatach też by mi się spodobało :)
    ten kurczak był nadziewany kwiatami, dobrze widzę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak Gosiu, platkami jadalnych kwiatow. Ale tam byla jeszcze jedna tajemnica, ktora niedlugo Wam zdradze ;) A Tobie by sie podobalo, jestem przekonana.

      Usuń
  2. Choć nie lubię mięsa, to kurczak wygląda obłędnie! :) Tego typu warsztaty to ciekawe doświadczenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten kurczak wygląda rewelacyjnie! :) A że mam słabość do jadanych kwiatów... może wykorzystam patent w kwiatowym sezonie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubie pieczonego kurczaka, jednak nie zdawalam sobie sprawy, ze smak bedzie tak inny ;) Polecam bardzo.

      Usuń