Czas na grilla - zaskocz gości imbirem

gril imbir marynowany

Witam Was w ten piękny, słoneczny dzień. Serce się raduje gdy od rana słoneczko zagląda przez okna. Czy u Was też tak ładnie świeci?

Jakie macie plany na weekend? Czyżby czas na grilla? Mnie udało się zorganizować dzień wolny w piątek. Będę grillować, gotować, czytać i pisać ;) Zdradzę Wam również tajemnicę, że zamierzam pierwszy raz w tym roku pływać w jeziorze.

Pomyślałam, że wielu z Was też będzie grillować, dlatego zmieniłam plany wpisowe i przedstawiam Wam wyśmienity dodatek do grilla, którym z pewnością zaskoczycie gości. Jestem przekonana, że wielu z Was nie miało okazji spróbowac takiej salatki. Tym bardziej warto zaskoczyć i siebie i gości. 

Przepis przewinął się już na blogu w towarzystwie łososia *klik*. Jednak obiecuję, że będzie rownież wspaniałym dodatkiem np. do soczystej karkówki. 

Składniki:
250g marynowanego imbiru (do sushi)
spory pęczek posiekanej zielonej pietruszki
1 czerwona cebulapokrojona w piórka
sól, pieprz, ewentualnie oliwa z oliwek

Imbir wymieszać z piórkami cebuli i posiekaną pietruszką. Doprawić odrobiną soli i pieprzu, ewentualnie oliwą z oliwek. 

Gotowe! 

0 komentarze: