Dobra wątróbka Taty - nadzieja umiera ostatnia

drobiowa wątróbka

Kochani! Nie będę na pogodę narzekać. Jednak tak bardzo brakuje mi słońca, że pragnę się z Wami podzielić czymś słonecznym. Proponuję Wam najlepsze pod słońcem wątróbki mojego Taty. Tata..... mój Tata! Niby z kuchnią ma mało wspólnego, przyznajmy, że to taki drobny przywilej polskich mężczyzn, przynajmniej tamtego pokolenia. Ale jak już zrobi, to zrobi!!!!

Ale mój Tata z nami zawsze był w kuchni. To w kuchni spędzaliśmy dość sporo czasu. Każdy z nas miał swój specjał przy którym mógł trochę gwiazdować. Zdecydowanie do takich specjałów w przypadku mojego Taty zalicza się wątróbka. Tata robi najlepszą wątróbkę na świecie. Nie mamy szans, my kobiety! Czy z patelni, piekarnika, garnka - obojętne! Taty wątróbka jest THE BEST! Poza tym Tata jest specjalistą grillowym. A jak już te dwa cuda połączyć...... to po prostu czuję lato!!!!

Jestem przekonana, że niedługo to lato się opamięta i wróci, trzeba wierzyć! Jak to się mówi NADZIEJA UMIERA OSTATNIA. Dlatego nie traćmy nadziei, tylko zapiszcie sobie ten przepis na wypadek grillowania.

jak przyrzazic wartobke

Składniki
- wątróbki drobiowe pokrojone w kawałki bądź paseczki
- plastry boczku
- ulubione przyprawy np. sól, pieprz, czerwona papryka rozgniecione i wymieszane z czosnkiem
- wykałaczki

Wątróbkę solimy delikatnie, plastry boczku posypujemy ulubionymi przyprawami. Na każdy plaster kładziemy kawałek wątróbki i zwijamy w rulonik. Mocujemy wykałaczką i pieczemy na grillu do uzyskania wymarzonego efektu.

Podpowiem, że zamiast wątróbki można użyć suszonych śliwek. REWELACJA!

Dobra wątróbka Taty





0 komentarze: